Az Ön kosara jelenleg üres.
X

Keresési eredmények

 

Kompressziós harisnyák

A visszérkezelés legrégebbi, ámde hatásos módja a kompressziós harisnyák viselése. Összenyomja a kitágult ereket, csökkenti a vérpangás kialakulását a visszerekben és elősegíti a vér szív felé történő visszaáramlását.

Két alaptípusa van:

  • Gyógyharisnya: egyedi méretvétel alapján, kifejezett orvosi utasításra kell elkészíteni és viselni. Visszérműtétek vagy trombózis után nagymértékben csökkenti a kiújulási kockázatot. A szorítóerő a lábszár boka környéki részén a legnagyobb, hiszen itt alakulhat ki leginkább ödéma, és felfelé egyre csökken.
  • Támasztó harisnya: szabad forgalomban is kapható. Gyengébb szorítóerő jellemzi, a láb fáradtságának enyhítésére, enyhébb visszérbetegségek kezelésére vagy megelőző célzattal viselik. Terhesség alatt is kifejezetten jó szolgálatot tesz.


Az egészségügyi harisnyák szorítóerő szerint négyféle besorolást kaphatnak. A leggyengébb szorító hatást az I., legerősebbet a IV. osztályba tartozó termékek fejtenek ki.

Mosásnál óvatosan kell bánni velük, hogy ne sérüljön a rugalmasságuk. Kerüljük a túl meleg vizet, az ajánlott hőmérséklet a 40 °C. Lehetőség szerint kézzel mossuk, szárítása ne történjen forró fűtőtest közelébe. A klóros fehérítést, vasalást és vegytisztítást szintén mellőzzük. Gondos kezelés esetén kb. 6 hónapos élettartam várható a harisnyáktól. 

A kompressziós harisnyák mellett kompressziós pólyákat is alkalmazhatunk terápiás célzattal. 

 
Fizetési megoldás
Top