Az Ön kosara jelenleg üres.
X

Keresési eredmények

 

Víztisztítás otthon

Öntsön tiszta vizet poharába!

Magyarországon az ivóvíz minősége szinte kivétel nélkül mindenhol jó minőségű. Mégis tudnunk kell róla, hogy a csapvíz tartalmazhat növényvédő szereket és szerves szennyeződéseket, illetve az elöregedett, korrodálódott  vízvezetékekből is kerülnek bele nehézfémek, rozsdaszemcsék.

Az ásványvíz vásárlásával és fogyasztásával szemben az otthoni víztisztítás nagyságrendekkel olcsóbb, kényelmesebb és környezettudatosabb.

Ásványvízből többszáz féle van forgalomban, az egészen olcsótól a prémium kategóriás, magas árfekvésűig válogathatunk pénztárcánknak megfelelően. Minden elhasznált csomagolóanyaggal pénzt is dobunk a szemétbe, hiszen a visszaváltható palackok ideje lejárt, és az ásványvíz ára a palack árát is tartalmazza. El kell menni bevásárolni, cipelni, raktározni kell, majd gondoskodni a kiürült palackok elszállíttatásáról. Jó esetben ez szelektív gyűjtést jelent. Ha csak egyetlen négytagú családra gondolunk, már abból is látható, hogy a
rendszeres ásványvíz-fogyasztás mérhetetlen mennyiségű PET palackot hagy maga után, szennyezve ezzel a környezetet.

Ugyanakkor az ásványvíz kifejezett előnye, hogy bizonyos jótékony hatású ásványi anyagokat tartalmaz, azonban ezzel is vigyázni kell. Azonos márka nagymértékű, folyamatos fogyasztása azt eredményezheti, hogy bizonyos ásványi anyagok a kelleténél jobban felszaporodnak a szervezetben.

Azt is meg kell említsük, hogy a közelmúltban hangos volt a média az ásványvizekkel kapcsolatos visszaélésektől, több márka esetében is kötelezték a gyártót a termék visszahívására, ugyanis határértéket meghaladó mértékben találtak bennük nitritet, illetve bizonyos baktériumfajtát. Emiatt csak megbízható márkát válasszunk, még ha az nem is épp a legolcsóbb.

Ha az ásványvíz megbízható, és egyszerűen kivitelezhető alternatíváját keressük, konyhánk praktikus kelléke lehet egy víztisztító kancsó. Európában már több mint 30 éve fogyasztanak rendszeresen vízszűrő kancsó által tisztított csapvizet. Sőt, nem csak közvetlen fogyasztásra alkalmas, hanem főzéshez, hideg- és forró italok készítéshez, viráglocsoláshoz, stb. is.

A vízszűrő kancsók kiszűrik a lebegő szennyeződéseket, szerves anyagokat, a víz fertőtlenítésére használt klórt, az egészségkárosító hatású higanyt és ólmot, hatékonyan javítják a fogyasztásra kész víz állagát és ízét. Kényelmes, nem kell folyamatosan gondoskodni a beszerzésről, szállításról. Környezettudatos döntés, hiszen nemcsak a palackok mennyisége csökken jelentős mértékben, hanem a palackozási folyamathoz, csomagoláshoz, szállításhoz felhasznált erőforrások mennyisége is.

Háztartási kisgépeinket is kímélhetjük, ha szűrt vizet használunk működtetésükhöz, pl. kávéfőző, vasaló, stb. hiszen a lágyított víz kevésbé vízkövesít. További előnye, hogy hordozható, könnyen kezelhető, nem igényel különösebb karbantartást. Mindössze a szűrő időnkénti cseréjéről kell gondoskodni.

A szűrőkancsók működési elve egyszerű, a szűrőt először be kell áztatni pár percre, majd belehelyezni a kancsó külön erre a célra kialakított tartályába. A kancsó megtöltése után a szűrt víz átcsorog a szűrőbetéten és az alsó tartályból kiöntve, fogyasztásra kész. Az első két szűrés eredményét ajánlott kiönteni, vagy viráglocsolásra elhasználni. A szűrőbetétet általában havonta kell cserélni, de ez függ a használat intenzitásától is.   

 
Fizetési megoldás
Top