x
Az Ön kosara jelenleg üres.

Pharma Nord Bio-szelénium 50+CINK+VITAMINOK 120 DB

Pharma Nord Bio-szelénium 50+CINK+VITAMINOK 120 DB
Termék értékelés:
Az Ön ára:

5 600 Ft

db.

Listaár: 6 160 Ft Akciós ár: 5 600 Ft Pontbeszámítással:

5 498 Ft

Szelén, a létfontosságú nyomelem. A tudomány mai állása szerint összeállított, a szervezet számára szükséges antioxidánsokat tartalmaz, melyek fontos szerepet játszhatnak a szervezetet károsító oxidatív folyamatok kivédésében. Részletek »

Pharma Nord Bio-szelénium 50+CINK+VITAMINOK 120 DB részletes leírása

A szervezetünkbe bekerülő szelén mennyisége függ a talaj szeléntartalmától, de általában nem fedezi a napi szükségletet, bármennyire változatosan étkezzünk is. Ezért fontos a szelén pótlólagos bevitele. Dán kutatási eredmények bizonyították, hogy szervezetünk a szelént szerves formában (pl. L-szelenometionin) képes a legjobban felvenni és hasznosítani. Ezt a formát tartalmazza a Bio-Szelénium 50 + cink + vitaminok tabletta.

Ajánlott: napi 1 tabletta étkezés közben

A termék tulajdonságai

Bio-Szelénium - szelén, a létfontosságú nyomelem

A közelmúltban a tudomány felfedezte a szelén roppant jelentőségét az egészség megőrzésében. Manapság általánosan ismert, hogy a szelén védi sejtjeinket a szabadgyökök káros hatása ellen és semlegesíti a nehézfémeket. Tudósok azonban kimutatták, hogy a szelénkoncentráció meglehetősen alacsony mindennapi táplálékainkban. Az alacsony szelénszint egyik fő oka, hogy Észak-Európában a termőföld ezen fontos nyomelem hiányában van. A jégkorszak kimosta a termőföldből a szelént és a szelénszint még tovább csökkent a modern földművelési technológiák, a mesterséges műtrágyák alkalmazása, valamint a savas esők következtében. Ezen túlmenően, ételeink egyre több mesterséges alkotóelemet tartalmaznak, csökkentve ezzel is az élelmiszerek természetes szeléntartalmát.

Természetes szelénforrások: Az alább felsoroltak a legjobb természetes szelénforrások:

  • Hal
  • Gabonatermékek
  • Máj és vese
  • Földimogyoró


A probléma az, hogy még egy jól összeállított étrenddel is gyakorlatilag lehetetlen annyi szelént fogyasztani, amennyire szervezetünknek szüksége lenne. Egy Bio-Szelénium 50 + cink + vitaminok tabletta naponta 50 ?g magas bio-hasznosulású szelénnel látja el a szervezetet, kiváló védelmet nyújtva a szelénhiánnyal szemben.

Hatásos antioxidáns

A szelén lényeges összetevője az olyan fontos antioxidáns enzimeknek, mint a glutathion-peroxidáz (Gsh-Px) amely erősítheti a szervezet védekező mechanizmusát a szabadgyökök károsító hatása ellen. A szabadgyökök szervezetünk energiaátalakulási folyamatainak veszélyes végtermékei. Nagyon fontos a felesleges szabadgyökök megkötése, mielőtt azok rombolnák sejtjeinket, illetve szöveteinket.

Bio-Szelénium 50 + cink + vitaminok: tudományos kísérletekkel bizonyított hatás

Sok fogyasztó nem tud különbséget tenni a boltokban kapható szeléntermékek között. Tudományosan bebizonyított tény, hogy a szerves szelén lényegesen jobb biológiai hatást ér el a szervezetben, mint a szervetlen szelén. További zavart okoz a tájékozódásban, hogy a szerves szelénnek is számos fajtája létezik. Tudományos vizsgálatok kimutatták a különböző szeléncsoportok közötti különbséget, valamint azt is, hogy az L-szelenometioninnak (amelyet a Bio-Szelénium 50 + cink + vitaminok készítmény is tartalmaz élesztő formában) a legjobb a felszívódási képessége. Ebben a különleges formában a szelén fehérjéhez kötötten, azaz természetes módon fordul elő.

Bio-SzeléniumTM50 + cink + vitaminok

Leírás: Szelént és cinket, valamint ß-karotint, B6-, C- és E-vitamint tartalmazó étrend-kiegészítő tabletta.

Alkalmazás: A Bio-SzeléniumTM50 + cink + vitaminok szedése gyulladásos ízületi problémák, reumatoid artritisz (RA) esetén ajánlott. Elősegíthetheti a káros oxidatív folyamatok kivédését, a szabadgyökök semlegesítését és az ízületek egészségének megóvását.

Napi adagja: 1 tabletta, étkezés után. Az ennél nagyobb adagot az orvos által javasolt módon kell alkalmazni.

15 év alatti gyermekek számára ellenjavallt.

A Bio-SzeléniumTM50 + cink + vitaminok folyamatos szedése legalább 2 hónapig javasolt. Használata bármeddig folytatható.

Hatásmechanizmus:

A Bio-SzeléniumTM50 + cink + vitaminok alapvető nyomelemet, szerves szelént tartalmaz, amely a glutation peroxidáz (GSH-Px) nevű, endogén védőenzimet táplálja. Ennek ismert funkciója, hogy a sejteket és a sejtmembránokat védi az ízületekben létrejövő gyulladásos reakciók által kialakult szabadgyökártalmak ellen. A C-vitamin és az E-vitamin szintén a sejteket védő, erős antioxidánsok. A Bio-SzeléniumTM50 + cink + vitaminok tablettában lévő vitaminok és ásványi anyagok kombinációja hozzájárulhat a szervezet változatos tápanyagellátásához, amelyek mindegyike fontos szerepet játszhat a szervezet általános egészségének megőrzésében.

Tanulmányok igazolták, hogy a reumatoidartritiszben szenvedő betegek vérében a szelénszint alacsonyabb. Ehhez hasonlóan a kutatások azt is igazolták, hogy az artritiszben szenvedő betegeknél csökkent a GSH-Px aktivitás, ami arra enged következtetni, hogy a szelénszintjük túl alacsony ahhoz, hogy ezt a védőenzimet táplálni tudják.

Kedvezménykártya promóció:

Vásárolja meg ezt a terméket 102 kedvezménypont felhasználásával és gyűjtsön 449 kedvezménypontot.

Sokalja? Nagyobb mennyiséget szeretne?
Hívjon személyes ajánlatért: 06-21-201-0004

Vásárlás esetén jóváírandó pontszám:

449

 

Amennyiben rendelkezik kedvezménykártyával ennyi pontot írunk jóvá vásárlás esetén. A kártyaszámot belépéskor vagy a megrendelés során adhajta meg.

 

Még nem rendelkezik kedvezménykártyával? Minden hírlevelet igénylő regisztrált felhasználónknak kedvezménykártyát és 1 500 pontot ajándékozunk, amelyet levásárolhat a termékek mellett jelzett mértékben. Ha szeretne itt regisztrálhat.

 

Szállítási feltételek

Kérjük olvassa el szállítási díjaink részletes ismertetőjét ide kattintva.

Szállítási határidő: Raktáron lévő termékekre: 1-5 munkanap (a gyakorlat szerint 2 munkanap). Raktáron esetleg nem lévő termékek vásárlása esetén, telefonon tájékoztatjuk a vevőt a szállítási határidőről. Pontosabb időpontot nem tudunk adni, mert ez a szállítás terítőhálózaton keresztül történik, és nem célfuvar.

Kérdése van? Hívjon a 06-21-201-0004 számon
Munkaidőben H-Cs 8.30-16.00, P 8.30-15.00 között .

 
Top