Az Ön kosara jelenleg üres.
X

Keresési eredmények

Inhalátor választás

Tanácsok inhalátor vásárláshoz

A légúti panaszok kezelése többféle módszerrel történhet. A szájon át bevehető készítmények a tápcsatornában szívódnak fel, hatékonynak mondhatóak, azonban számos mellékhatással járhatnak, különösen gyermekek esetében.

Ezzel szemben az inhalációs terápia során a hatóanyagok közvetlenül a tüdőbe jutnak, ezáltal kevesebb gyógyszerrel jobb hatást érhetünk el. Az inhalációs terápia további előnyei:

  • mivel nem kerül be a véráramba, csak a célzott területre jut el,
  • gyorsabban fejti ki a hatását,
  • kevesebb mellékhatással jár, mint a szájon át szedhető készítmények bevétele,
  • az inhaláció útján bevitt gyógyszer hosszabb ideig fejti ki hatását,
  • a gépi inhalátor működtetéséhez nem szükséges a beteg együttműködése, így akár pici babáknál is alkalmazható.

Az inhalátor az a készülék, amely a gyógyszert, vagy folyadékot apró mikrorészecskékre bontja és maszkon, vagy csutorán keresztül a szervezetbe juttatja. Segítségükkel inhalálhatunk gyógyszert, Salvus vizet, fiziológiás sóoldatot.
Figyelem, gyógyszeres inhalációt kizárólag orvosi javaslatra végezzünk!

Válogasson kedvére márkás, megbízható inhalátoraink közül.


Porlasztási technológia szempontjából az inhalátorokat két nagy csoportra oszthatjuk:


1. Kompresszoros inhalátorok:

Egy kompresszor sűrített levegőt állít elő, melyet egy levegőtömlő és egy fúvóka a belégezni kívánt inhalátumra irányít. Így a levegő részecskéket választ le az inhalátumról és összekeveri a levegővel.
A szemcsék mérete és mennyisége az alkalmazott nyomástól, és az áramlás sebességétől függ. Mivel nagyobb szemcseméretet állítanak elő, ezért ezek hatékonyabbak a felsőlégúti megbetegedések kezelésére.


Előnyük: alacsonyabb ár és üzemeltetési költség, ritka meghibásodás az egyszerű felépítéséből következően
Hátrányuk: magasabb zajszint, nagyobb szemcseméret előállítása, hosszabb kezelési idő (15-20 perc) nagyobb súlyú és méretű készülék

Kompresszoros inhalátorainkat itt találja.


2. Ultrahangos inhalátorok:

Ultrahangot kibocsátó készülék nagyfrekvenciás rezgésre kényszeríti az inhalátumot, melyről részecskék válnak le és keverednek össze a levegővel. Ezt a keveréket fújja ki egy ventilátor.
Apró szemcseméretük miatt az alsó légúti megbetegedések, pl. hörgő-, tüdőbetegségek kezelésére alkalmasabbak.


Előnyük: csendes működés, kis áramfogyasztás, ideális szemcseméret, rövidebb kezelési idő (kb. 10 perc). Vannak nagyon kicsi hordozható készülékek, melyek ideálisak utazáshoz, mert elemmel vagy akkumulátorral üzemeltethetőek.
Hátrányuk: Magasabb ár és üzemeltetési költség.

Tekintse meg ultrahangos inhalátor választékunkat itt.

3. Sóslevegő készülékek:

Az inhalátorok speciális formája a sós levegőt alkalmazó készülékek, amelyek sókristályokkal bevont szűrőn keresztül préselik át a levegőt, mellyel állandó nem túl sós levegőt biztosítanak a zárt térben. Az eredményes kezeléshez állandó napi 8-10 órás használat  javasolt éjszakára.

A Salin készülékek bekapcsolás után általánosan tisztítják és homogén sóslevegővel telítik az adott helyiség légterét. A helyiség méretétől függően 2 féle teljesítményű készülék közül választhatunk, a Salin S2 készülék kisebb légtérre (35-40 m3, azaz kb. 16 m2) alkalmas, míg a Salin Plus készülék 150 m3 (azaz kb. 60 m2-es helyiség) légteret is képes hatékonyan kezelni. A Salin termékekhez külön szűrőbetét is kapható.

Próbálja ki asztma, idült légcsőhurut, pollenek okozta allergiás megbetegedések esetén, vagy ha a dohányzás okozta légúti problémáit, illetve a horkolás kellemetlen tüneteit szeretné enyhíteni.
A légúti problémákkal küzdők gyorsan érzékelik a levegő minőségének javulását, ezáltal javul a közérzetük, légzésük ismét könnyeddé válik.  

Sóslevegő készülékeinket itt tekintheti meg.

4. Sóinhalátorok:

Sót tartalmazó úgynevezett kézi inhalációs készülékek. A sókristályok egy szűrőn belül helyezkednek el, így, amikor lélegzünk, az általunk beszívott levegő nedvességtartalma feloldja a mikroszkopikus sódarabkákat, amelyek így permetezve a légzőszervbe jutnak.
Használatukkal csökkenthetőek az alsó-felső légúti megbetegedések, asztma, bronchitis, allergia tünetei. A sóinhalátorok között léteznek olyanok, amelyeknek adott a sótartalma, így ha kifogynak, újat kell vásárolni, valamint kaphatóak utántölthető változatok is.


Előnyük: kicsik, nem igényelnek áramellátást, bárhová elvihetők, bárhol használhatóak.
Hátrányuk: egy inhalátort egy embernek célszerű használnia a fertőzések elkerülése végett.

Tekintse meg sóinhalátor választékunkat itt.

 
Fizetési megoldás
Top