Az Ön kosara jelenleg üres.
X

Keresési eredmények

Légúti megbetegedések kezelése

A légúti megbetegedések kezelésének egyik természetes módja az  inhalációs terápia, melynek lényege, hogy egy inhalátor készülék mikroszemcsékre porítja a gyógyhatású anyagot, melynek mérete általában 0,1 és 5 milimikron között változik. A légcső, a gége és a fő tüdőhörgők kezeléséhez a nagyobb szemcseméret az ideális, míg a kisebb tüdőhörgőkhöz 3-5 milimikron közötti szemcseméret. Mivel a hatóanyag közvetlenül az érintett területre jut, kevesebb gyógyszerrel jobb hatás érhető el.

Inhalálással megelőzhető a légúti váladék besűrűsödése, egyszerű nátha, megfázás kezelésére igen hatékony. Eredményesen kezelhető az asztma, a krónikus obstruktív tüdőbetegség (COPD), a tüdőgyulladás. Jótékony hatású arcüreg-, vagy gégegyulladásban, hörghurutban is.

A gyermekeknél igen gyakran előforduló (mintegy 15%-nál megfigyelhető) kruppos megbetegedések általában 6 hónapos és 5-6 éves kor között jelentkeznek. A betegséget leggyakrabban a gége vírusos fertőzése okozza, ezért antibiotikum helyett a sóoldatos inhalálás javasolt. Salvus víz inhalálása csökkentheti a kruppos rohamokat.  A krupp az őszi hónapokban gyakoribb, és a betegség a fiúk körében 50%-kal sűrűbben fordul elő.

Az inhalációs terápia nem jelent veszélyt a család egyetlen tagjára sem, már csecsemőkortól alkalmazható. 

Az említett légúti betegségek mellékhatásmentes, ámde hatékony kezeléséhez válasszon inhalátor kínálatunkból. A bőséges választékon segít eligazodni cikkünk, amely bemutatja az egyes típusok jellemzőit. 

 
Fizetési megoldás
Top