Az Ön kosara jelenleg üres.
X

Keresési eredmények

 

A Q-10 koenzimről

Manapság sokat hallani a Q-10 koenzim fontosságáról. Mit is jelent ez pontosan? Nézzünk mögé egy kicsit.

A Q-10 koenzim létfontosságú fehérje az emberi szervezet számára, amely képes arra, hogy a sejteket megvédje a szabad gyökök károsító hatásáról, késleltetve ezzel az öregedési folyamatot, illetve megakadályozva a rákos sejtek elszaporodását. Emellett fontos szerepe van a sejtek energiatermelésében, javítja az érfal működését, csökkenti a vér oxidációs folyamatait.

Kevésbé ismert jótékony hatása az asztma, allergia kezelésében, illetve a rendellenes agyműködés javítását célzó terápiákban, különösen ha ezek skizofréniával és Alzheimer kórral függenek össze. Továbbá jó eredményeket értek el cukorbetegség kezelésében is.

A Q-10-et részben a szervezet maga állítja elő, amelyhez vitaminokra és nyomelemekre van szükség, részben külső bevitellel pótolható. Megtalálható néhány élelmiszerben, mint például lazac, makréla, szardínia, marhamáj, tojás.

A szervezetben jelen lévő Q-10 szintje egyénileg változik, de általánosságban elmondható, hogy 25-30 éves kor felett csökken a termelése, ezért pótlása szükséges. Egészséges ember esetében a napi ajánlott bevitel 10-30 mg, sportolóknak teljesítménynövelő célzattal 30-60 mg, terápiás céllal 120-360 mg adható, ehhez azonban mindenképp kérje ki kezelőorvosa véleményét.

Tekintse meg a Q-10 készítmények széles választékát.

 
Fizetési megoldás
Top