Az Ön kosara jelenleg üres.
X

Keresési eredmények

 

Mire jó a zöldkagyló?

Az új-zélandi taréjos zöldkagyló (Perna canaliculus) fogyasztása manapság igen jelentőssé vált, bár már az 1970-es évektől kezdve ismert a gyógyászatban. Akkor rákkutatás céljából vizsgálták, azonban a várt eredmények helyett, váratlanul más eredményekre figyeltek fel a kutatók. Azok a betegek, akik valamilyen ízületi betegségben szenvedtek, egyidejűleg a rákos betegséggel, a kezelés alatt és után is jobban érezték magukat. Ezekkel az első megfigyelésekkel indult el a kutatás a taréjos zöldkagyló felhasználásáról, mozgásszervi betegségek megelőzésére és terápiájára, mint lehetséges alternatív természetes gyógyszer.
Ma már bizonyított, hogy a zöldkagyló egyedülállóan, nagy mennyiségben tartalmaz egyszerre több olyan biológiailag aktív egységet, melyek jótékony hatással vannak a porc-, csont-, és ízületi betegségekre.

A kagylókat Új-Zéland legjobb minőségű, tiszta partszakaszai mentén, ellenőrzött körűlmények között, óriási kagylófarmokon nevelik. Feldolgozási módja a zöldkagylóknak már eltérő lehet, mint pl. megfőzik és fagyasztva szárítják a kagylóhúst vagy egy speciális eljárással, folyékony kivonással, csak a hatóanyagok magas tartalmára koncentrálva dolgozzák fel.

Miért jelentős a taréjos zöldkagyló fogyasztása? Miért és kinek ajánlott a zöldkagyló?

Kimutatták, hogy a taréjos zöldkagyló nagy mennyiségben tartalmaz glükozaminoglikánokat (GAG), vitaminokat ( C-vitamin, E-vitamin, B6-vitamin, B12-vitamin), valamint ásványi anyagokat és nyomelemeket ( pl. kálcium, magnézium, vas, jód, kálium), illetve omega-3-zsírsavat.
Ezek együtt, egymást erősítve segítenek az ízületi fájdalmak csökkentésében, újratermelik, regenerálják a porcszövetet. Lassítják a porckárosító folyamatokat, segítik az ízületi porckopás (arthrosis) gyógyulását.
A legfőbb felelős ezekért a jótékony hatásokért a glükozaminoglikanok, melyek olyan poliszacharidok, amik jellegzetesen ismétlődő diszacharid egységekből épülnek fel. (Ezek 6 szénatomos cukormolekulák egy hozzáadott amino-csoporttal.) A taréjos zöldkagyló min.13%-ban tartalmaz GAG-ot. Ezek az anyagok a kötőszöveteinkben mindenhol megtalálhatóak, mint élettanilag jelentős speciális glükozaminoglikánok: hialuronsav, kondroitin-szulfát, heparin, keratán-szulfát, dermatán-szulfát. 
Ezek biztosítják a szervezetünkben, hogy megfelelően működjön a porcszintézis, korlátozzák a gyulladás által kialakult porckárosodást, szabályozzák az immunválaszt a gyulladásos folyamatokra nézve, így  gyorsítva a gyógyulási folyamatokat.
Mint ízületi „kenőanyag” síkosít a száraz ízületek esetében, így résztvesz az ízületi nedv pótlásában. Porcképző, valamint a porckopások, gerincbántalmak, ízületi szövetek sérülését enyhíti, javítja.
Segít az időskori mozgásszervi gyengeség, ízületi mozgathatóság regenerálódásában. 
Fokozza, hatékonyabbá teszi a csontok rugalmasságát, víztartalmát. Segíti a fiatalkori tartási, statikai hibákat, segít a kötőszöveti elégtelenségek gyógyulásában.

Mennyi az ajánlott napi fogyasztása a zöldkagyló kapszulának?

Zöldkagyló fogyasztását kúraszerűen ajánlják, mert hatása több hét, esetleg több hónap után érezhető. Napi javasolt mennyisége kb.1500mg.
Mellékhatásként eleinte gyenge gyomorégés, hasmenés fordulhat elő.

 
Fizetési megoldás
Top