Az Ön kosara jelenleg üres.
X

Keresési eredmények

 

Mire jó a zöldkagyló?

Az új-zélandi taréjos zöldkagyló (Perna canaliculus) fogyasztása manapság igen jelentőssé vált, bár már az 1970-es évektől kezdve ismert a gyógyászatban. Akkor rákkutatás céljából vizsgálták, azonban a várt eredmények helyett, váratlanul más eredményekre figyeltek fel a kutatók. Azok a betegek, akik valamilyen ízületi betegségben szenvedtek, egyidejűleg a rákos betegséggel, a kezelés alatt és után is jobban érezték magukat. Ezekkel az első megfigyelésekkel indult el a kutatás a taréjos zöldkagyló felhasználásáról, mozgásszervi betegségek megelőzésére és terápiájára, mint lehetséges alternatív természetes gyógyszer.
Ma már bizonyított, hogy a zöldkagyló egyedülállóan, nagy mennyiségben tartalmaz egyszerre több olyan biológiailag aktív egységet, melyek jótékony hatással vannak a porc-, csont-, és ízületi betegségekre.

A kagylókat Új-Zéland legjobb minőségű, tiszta partszakaszai mentén, ellenőrzött körűlmények között, óriási kagylófarmokon nevelik. Feldolgozási módja a zöldkagylóknak már eltérő lehet, mint pl. megfőzik és fagyasztva szárítják a kagylóhúst vagy egy speciális eljárással, folyékony kivonással, csak a hatóanyagok magas tartalmára koncentrálva dolgozzák fel.

Miért jelentős a taréjos zöldkagyló fogyasztása? Miért és kinek ajánlott a zöldkagyló?

Kimutatták, hogy a taréjos zöldkagyló nagy mennyiségben tartalmaz glükozaminoglikánokat (GAG), vitaminokat ( C-vitamin, E-vitamin, B6-vitamin, B12-vitamin), valamint ásványi anyagokat és nyomelemeket ( pl. kálcium, magnézium, vas, jód, kálium), illetve omega-3-zsírsavat.
Ezek együtt, egymást erősítve segítenek az ízületi fájdalmak csökkentésében, újratermelik, regenerálják a porcszövetet. Lassítják a porckárosító folyamatokat, segítik az ízületi porckopás (arthrosis) gyógyulását.
A legfőbb felelős ezekért a jótékony hatásokért a glükozaminoglikanok, melyek olyan poliszacharidok, amik jellegzetesen ismétlődő diszacharid egységekből épülnek fel. (Ezek 6 szénatomos cukormolekulák egy hozzáadott amino-csoporttal.) A taréjos zöldkagyló min.13%-ban tartalmaz GAG-ot. Ezek az anyagok a kötőszöveteinkben mindenhol megtalálhatóak, mint élettanilag jelentős speciális glükozaminoglikánok: hialuronsav, kondroitin-szulfát, heparin, keratán-szulfát, dermatán-szulfát. 
Ezek biztosítják a szervezetünkben, hogy megfelelően működjön a porcszintézis, korlátozzák a gyulladás által kialakult porckárosodást, szabályozzák az immunválaszt a gyulladásos folyamatokra nézve, így  gyorsítva a gyógyulási folyamatokat.
Mint ízületi „kenőanyag” síkosít a száraz ízületek esetében, így résztvesz az ízületi nedv pótlásában. Porcképző, valamint a porckopások, gerincbántalmak, ízületi szövetek sérülését enyhíti, javítja.
Segít az időskori mozgásszervi gyengeség, ízületi mozgathatóság regenerálódásában. 
Fokozza, hatékonyabbá teszi a csontok rugalmasságát, víztartalmát. Segíti a fiatalkori tartási, statikai hibákat, segít a kötőszöveti elégtelenségek gyógyulásában.

Mennyi az ajánlott napi fogyasztása a zöldkagyló kapszulának?

Zöldkagyló fogyasztását kúraszerűen ajánlják, mert hatása több hét, esetleg több hónap után érezhető. Napi javasolt mennyisége kb.1500mg.
Mellékhatásként eleinte gyenge gyomorégés, hasmenés fordulhat elő.

 
Fizetési megoldás
Simple fizetési tájékoztató
Top