Az Ön kosara jelenleg üres.
X

Keresési eredmények

 

Mi a búzafű?

A búzamag fiatal, friss hajtását nevezzük búzafűnek, mely fű levelét kipréselve, nyerjük a búzafűlevet. Legfőképpen tönkölybúzából készül a búzafűlé. Termesztését otthon is végezhetjük, fontos, hogy nem szennyezett talajban (vegyszermentes), természetes körülmények között (szabadban) fejlődjenek a vetőmagok.

Mivel igen magas a rosttartalma a búzafűnek, ezek az emberi gyomor számára nem emészthetőek, ezért fogyasztjuk lé formájában.

Hogyan fogyasszuk a búzafűlevet?

Naponta friss levet préseljünk, azt préselés után kortyonkét (3-8 evőkanál) , lassan igyuk éhgyomorra, majd fél óra elteltével ajánlott inni, enni utána. A friss felhasználásra azért van szükség, mert a magas enzimtartalma miatt hamar beindulnak az oxidációs folyamatok, ezért gyorsan csökken annak tartalma. (tárolásnál is megfigyelhető a tápanyagok tartalmának csökkenése)

A termesztés körülményeitől függően, kicsit minden búzafűlé íze különbözik a keserédes íz világán belül.

A feldogozott búzafüvet (por, kapszula vagy folyadék formájában) az előírásoknak megfelelő mennyiségben fogyasszuk.

Búzafű alapú diéta alatt az adagok növelhetőek.(friss, nyers gyümölcsök, zöldségek, diófélék, magvak fogyasztása mellett)

Mi található a búzafűben?

A búzafű nagy mennyiségben tartalmaz ásványi anyagokat, vitaminokat (A-vitamin, C-vitamin, E-vitamin, K-vitamin (igen magas tartalommal), D-vitamin, B-vitamin), enzimeket (amiláz, lipáz, fikocianin, transzhidrogenáz, szuper-oxid-dimutáz, proteázok, citokróm-oxidáz), aminosavakat, klorofillt (Ez hatással van bőrünkre, a vérkeringésre, a sejtek energiájára).

Az enzimek az egyik legfontosabb alkotórészei a búzafűnek is, mint számos gabonának, gyümölcsnek, zöldségnek. Aktívan részt vesznek különböző kémiai- és biológiai-folyamatokban, mint pl. A fehérjék képződésében, sejtlégzésben, vérképzésben, zsírbontásban, emésztésben, szívizomzat működésében, valamint a sejtöregedési folyamatokban.

Milyen hatásai vannak a búzafűnek?

A búzafűnek egyértelműen jótékony élettani hatásai vannak. Főként megelőzésként érdemes használni, az őszi, téli időszakokban, megfázás ellen. Aki naponta iszik friss búzafűlevet vagy szedi kapszula formájában, kevésbé, ritkábban betegszik meg, frissebb lesz, fáradékonysága javul.

Betegségek után legyengült állapotban, jó kiegészítő, mint immunerősítő. Valamint segíti a szervezetet a gyulladásos betegségekkel szemben, és fertőzéseknél gyorsítja a gyógyulást.

Emésztési zavaroknál, fekélyes panaszoknál szintén jótékony hatással bír.

"Méregtelenítő" hatású, kiegészítője lehet különféle lúgosító-, tisztítókúráknak, diétáknak.

Segít a fogyásban, hiszen az anyagcsere működését javítja.

A búzafű hatóanyagok kapszulába zárva megtalálhatók áruházunkban.

 
Fizetési megoldás
Top