Az Ön kosara jelenleg üres.
X

Keresési eredmények

 

Pilates előnyei

A pilates egy olyan - méltán népszerű - mozgásforma, amely kortól és nemtől függetlenül, bárkinek ajánlható, aki testi-lelki egészségét fontosnak tartja.

Számtalan okot tudunk felsorolni, hogy miért épp a pilates legyen az a mozgásforma, amely mellett letesszük a voksunkat és ezentúl rendszeresen végezzük. Nézzük, mik ezek.

Alakformálás: a pilates gyakorlatok nagy hangsúlyt fektetnek a helyes testtartásra. Az izomtónus javul, lendületbe hozható a nyirokkeringés, ezzel feszesítve a testet. A módszer a légzéstechnika segítségével éri el a mélyizmok megdolgoztatását, elősegítve ezzel a karcsúbb derék, a vékonyabb comb és a lapos has kidolgozását.

Erőnlét javítása: az erősítő gyakorlatok, a speciális légzéstechnika elsajátítása esetén növelhető a szervezet ellenálló- és teherbíró képessége.

Hát- és derékbántalmak esetén kiváló terápia a pilates, hiszen a gyakorlatok stabilizálják a gerincet és minden ízületet.

Stresszoldás: boldogsághormonok felszabadításával javítja a hangulatot, jó közérzetet teremt. Könnyen elsajátítható és szórakoztató.

Mozgásszegény életmód esetén, állandó ülőmunka végzésekor is jótékony hatású. Attól sem kell tartani, ha valaki nem különösebben fitt, hiszen a gyakorlatsorok az edzettségi szintnek megfelelően alakíthatók.
Jelentősen csökkenti a szívinfarktus, cukorbetegség, magas vérnyomás, depresszió, csontritkulás kialakulásának kockázatát. Fokozza a vérkeringést és az anyagcserét, zsírt éget és karcsúsít, mindemellett szálkásít, feszes izmokat formál.

A gyakorlatok kismamáknak is ajánlottak, segítik a testet a szülésre való felkészülésben, valamint segítenek a hát- és derékfájás, vizeletvisszatartás kellemetlen tüneteinek enyhítésében.

A gyakorlatsorok hatása már néhány óra után érezhető, heti egy alkalom is látványos eredményt hozhat, de a hangsúly a rendszerességen van.

Pilates gyakorlatokhoz ajánlott termékeinket külön kategóriába gyűjtöttük.

 
Fizetési megoldás
Top