Az Ön kosara jelenleg üres.
X

Keresési eredmények

Lázmérő típusok

Minden család házipatikájának elengedhetetlen kelléke a lázmérő, amely segít abban, hogy megelőzzük a különféle betegségeket, illetve időben észrevegyük, ha beavatkozásra van szükség.

A régi típusú higanyosat már évekkel ezelőtt kivonták a forgalomból, helyette számos típus közül választhatunk igényünknek és pénztárcánknak megfelelően. Cikkünkben összefoglaljuk az egyes típusok legjellemzőbb tulajdonságait, ezzel is megkönnyítve az Ön vásárlási döntését.

Lázas megbetegedések esetén reggel és este ajánlott a lázmérés, (állapottól függően persze gyakrabban is történhet), az este mért eredmény általában magasabb. Nézzük, milyen eszközök lehetnek segítségünkre lázmérés területén.

Digitális lázmérők
Míg a régi higanyos lázmérőknek akár 10 percre is szükségük volt a pontos érték megmutatásához, a korszerű digitális lázmérőknek akár 10 másodperc is elegendő. Mérhetünk velük végbélben, hónaljban, vagy szájban is. Némelyik típus folyadékkristályos LCD kijelzőn mutatja az eredményt, rendelkezik memóriával, amelynek segítségével visszakereshetjük az utolsó néhány mérés adatait. Több modell csipogással jelzi a mérés végét és automatikusan kikapcsol egy idő után. Kapható flexibilis végű típus is, ez rugalmas, hajlékony, kisbabák esetében inkább ilyet válasszunk. Minőségi digitális lázmérők áruházunkban.

Higanymentes, hagyományos lázmérők
Kinézetre a régi típusú higanyosra hasonlítanak, de higany helyett másfajta anyaggal töltik meg, ez lehet például színezett alkohol. A higany helyettesítése miatt lerázása kissé nehézkes lehet. Hónaljban, szájban és végbélben használható, higanymentes, hagyományos lázmérő is található áruházunkban. 

Infrasugaras homloklázmérők
Nagyon gyorsan, pontos eredményt várhatunk ettől a típustól. LCD kijelzőjén 1-2 másodperc alatt megjelenik a mért testhőmérséklet. Gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt kiváló választás. Rendelkeznek memóriával, automatikus kikapcsoló funkcióval, az elemek cserélhetők. Használatuk nem igényel külön szondasapkát, ellentétben a fülhőmérőkkel. Infrasugárral működő homloklázmérők széles választékát kínáljuk.


Fülhőmérők
Talán a legmegbízhatóbb pontosságú eredményt adják, nem véletlen, hogy gyermekorvosok is előszeretettel alkalmazzák. Minden méréskor egy műanyag szondasapkát kell a mérőfej végére tenni és ezzel együtt a hallójáratba helyezni, ahol a kibocsátott infravörös sugarak segítségével történik a mérés. Kifejezetten gyors, másodperceken belül látható az eredmény. Hat hónaposnál fiatalabb csecsemőnél nem alkalmas lázmérésre, mivel a hallójáratok még nagyon szűkek. Válogasson kedvére fülhőmérő választékunkban. 

Érintés nélküli, távhőmérők
A legmodernebb technológiát alkalmazó eszközök, nem igénylik a testkontaktust, elegendő a testrész elé tartani és a kibocsátott infravörös sugarak alapján pillanatok
alatt meghatározzák az aktuális hőmérsékletet. A mérési eredményt nem befolyásolja az érintett személy mozgása, gyermekeknél ez fontos szempont lehet, de akár alvás közben is mérhetünk. Kifejezett előnyük, hogy lázmérés mellett mérhetünk vele pl. szobahőmérsékletet, felületi hőmérsékletet, úgy mint cumisüveg, különböző ételek, vagy akár fürdővíz hőmérsékletét is. Minőségi multifunkcionális távhőmérőket kínálunk.

 
Fizetési megoldás
Top