Az Ön kosara jelenleg üres.
X

Keresési eredmények

Vércukormérő választás

Tanácsok vércukormérő készülék vásárlásához


A cukorbetegség eredményes kezeléséhez elengedhetetlen, hogy megfelelő mennyiségű és pontosságú adat álljon az orvos rendelkezésére. Az inzulinos betegek számára pedig egyenesen elkerülhetetlen a napi többszöri önellenőrzés.

Ma már a vércukorszint meghatározásához nem feltétlenül szükséges laborvizsgálat, akár mi magunk elvégezhetjük otthonunkban, kényelmesen, szinte fájdalommentesen.  Mivel az egészség a tét, egy pontatlan eredmény komoly problémákhoz vezethet, ezért óva intünk mindenkit a környező országokban kapható, nagyon olcsó, távol-keleti,
márkátlan készülékek használatától. A Magyarországon hivatalosan forgalomban lévő készülékek megbízható pontosságúak, áruházunkban is csak ilyeneket forgalmazunk.

A megbízhatóságot, mint legalapvetőbb követelményt teljesítettnek tekintve, további választási szempontok lehetnek az alábbiak:

•    Kiemelt szempontként érdemes figyelembe venni az eszköz vércsepp-mennyiség igényét, amely azt a legkisebb vérmennyiséget jelenti, amelynél még biztonságosan és pontosan elvégezhető a mérés. Ez az érték minél kisebb, annál kisebb szúrás szükséges. Jobb készülékek esetében már 0,6 – 0,8 mikroliter vér is elegendő. Ha még a lándzsa behatolási mélysége is változtatható, ezáltal csökkenthető a szúrással járó kellemetlenség.

•    Mérési idő: megmutatja, hogy mennyi idő telik el a vércsepp minta tesztcsíkra juttatásától az eredmény kijelzéséig. Általánosságban ez mindössze néhány másodpercet jelent.

•    Mérési technika: alapvetően kétféle módszer létezik, aszerint, hogy a vércsepp mintát a tesztcsíkra kell cseppenteni, vagy azt oldalról kell felszívatni. A technika nem befolyásolja az eredmény hitelességét, válassza azt, amelyik Önnek kényelmesebb.

•    Nézzünk utána, hogy a számunkra szimpatikus eszköz esetében a tesztcsík kódjának beállítása automatikusan vagy kézzel történik-e.

•    A rendelkezésre álló memória nagysága határozza meg, hogy hány mérési adatot képes tárolni a készülék.

•    Érdemes átgondolni, hogy van-e szükség számítógépes kapcsolatra, a mérési adatok letöltésére, amely lehetőséget biztosít az adatok elemzésére, archiválására.

•    Kényelmi szempont lehet a készülék mérete, (minél kisebb helyen férjen el), a kezelés egyszerűsége, a jól olvasható, nagyméretű kijelző.

•    Idősebb, vagy gyengébben látó személyek esetében hasznos lehet egy „beszélő” készülék választása, amely szóban közli a teendőket és az eredményt is. Ha ilyen eszközt választunk, feltétlenül nézzünk utána, hogy milyen nyelven beszél a készülék.

•    A régi készülékekhez képest (amelyek csak szobahőmérsékleten működtek megbízhatóan) a modernek kifejezett előnye, hogy hidegebb időben és kánikulában egyaránt pontos mérési eredményt adnak.

•    Figyeljünk továbbá a megvásárolni kívánt tesztcsík lejárati idejére, főként, ha ritkábban alkalmazunk mérést.

Végezetül még egy jótanács: ha megvásároltuk a számunkra szimpatikus készüléket, használjuk is rendszeresen és jegyezzük fel a mérési eredményeket egy vércukornaplóba (sok készülékhez mellékelnek ilyet), a mért érték mellett
rögzítsük a pontos időpontot, azt, hogy étkezés előtt, vagy után mértünk, kiegészíthetjük a bevitt szénhidrát, illetve a végzett fizikai aktivitás mennyiségével, az esetlegesen jelentkező panaszokkal. Így orvosunk hatékonyabban
tudja kezelni a betegséget, személyre szabottabb terápiát tud előírni.

Itt választhat megbízható készülékeink közül: vércukormérők. A készülékekhez kapható tesztcsíkokat itt találja: vércukormérő tesztcsíkok.

Kaphatók kombinált, többfunkciós mérőkészülékek is, ezekről következő cikkünkben olvashat. 

 
Fizetési megoldás
Top