Az Ön kosara jelenleg üres.
X

Keresési eredmények

Tartásjavítási tanácsok

Derékfájdalmaktól, gerincproblémáktól szenved?

Rohanó, stresszes világunkban a mozgásszegény életmód, a széles körben elterjedt ülőmunka, a szabadidő tévézéssel, számítógépezéssel való eltöltése  mind-mind hozzájárulnak a helytelen testtartáshoz, az ennek következtében kialakuló váll- és derékfájdalmakhoz, különböző gerincbántalmakhoz.
A jó hír, hogy ebbe nem kell beletörődni, minőségi tartásjavító eszközök sokat segíthetnek, hogy megszabaduljon a gyötrő fájdalomtól.

A tartásjavítás egy életen át tartó odafigyelést jelent testünkre, de ha idejekorán elkezdjük, már a gyermekeket rászoktatjuk, hogy húzzák ki magukat, egyenes háttal álljanak, üljenek, rendszeresen mozogjanak, akkor felnőttkorra ez már természetessé válik, jelentősen csökkentve a gerincproblémák kialakulásának kockázatát.

Sokan nem tudják, hogy a hosszú időn át fennálló helytelen testtartás nemcsak esztétikai probléma, hanem belső szervi elváltozásokat is okozhat. A görnyedt testtartás következtében a mellkas ellaposodik, csökken a tüdő kapacitása és a szív is túlterheltté válik, a ferdén rögzült gerincoszlop deformálja a porckorongokat.

Néhány jótanács a hátfájás elkerüléséhez:

  • Az asztal és a szék magasságát a test méretéhez kell beállítani. Az ideális irodai szék magassága állítható, karfája van és forgatni is lehet. A magasságát úgy állítsa be, hogy azonos legyen a széket használó személy lábszárhosszúságával. A monitor alsó széle legyen kb. szemmagasságban.
  • Szemben üljön a számítógéppel, a folyamatosan elfordított testhelyzet próbára teszi a gerincet.
  • Helyes ülés számítógép előtt: a szék ülőfelületén teljesen hátracsúszva, a széktámla alsó részében megtámasztva a derekat. A fej felfelé kell, hogy tekintsen, mintegy meghosszabbítva a gerinc görbületét. Csípőszélességű terpeszben üljön, a talpak párhuzamosan, egyenesen helyezkedjenek el a talajon. Vállait tolja enyhén lefelé, lapockákkal közelítve a gerinc felé, mellkasát kissé nyomja előre.
  • Irodai/ülőmunka esetén 40-45 percenként álljon fel a székből, sétáljon 2-3 percet, nyújtózzon, végezzen 1-2 mini tornagyakorlatot.
  • Ülés közben érdemes időnként vállakkal, fejjel, nyakkal körözni, nyújtózkodni.
  • Ügyeljen a légzésre, időnként lassan vegyen pár mély lélegzetet.
  • Lift, mozgólépcső helyett helyezze előtérbe a lépcsőzést.
  • A rendszeres úszás sokat segít a hátfájások megelőzésében.

Mindezek mellett tartsa szem előtt, hogy sosem késő elkezdeni a rendszeres sportolást, idősebb korban könnyedebb mozgásfajtát, vagy épp a tartásjavító gyógytornát. Tartásjavító eszközök beszerzésével és rendszeres használatával is kiváló eredményeket érhet el a gerincproblémák kezelésében.


 
Fizetési megoldás
Top