Az Ön kosara jelenleg üres.
X

Keresési eredmények

 

Kényelmes alvás


Az emlékezőhab - vagy más néven memóriahab, memory - egy viszkoelasztikus poliuretán alapanyag, amelyeket fedőmatracok és párnák alapanyagaként is használnak. Hőre lágyuló alapanyagként pontosan követi a test formáját, így csökkentett nyomás nehezedik a testre és gerincre. A legkritikusabb nyomáspontok: a fej, vállak, csípő és  térdek. Másik kedvező tulajdonsága, hogy viszonylag lassan nyeri vissza eredeti alakját, így magasabb komfortérzetet nyújt használójának.

Bizonyított tény, hogy a memory matracot használók alvásuk során többször kerülnek a mélyalvás fázisába (Delta és Rapid-Eye Movement), és kevesebbszer az NREM (Non-Rapid-Eye Movement) állapotába, vagyis kevesebb idő alatt többet pihen a szervezet és az idegrendszer. Az allergiás betegségekkel küzdőknek is jó választás lehet egy memory fedőmatrac, hiszen hypoallergén és atkamentes.

Napunk egyharmadát alvással töltjük, ez alatt az idő alatt regenerálódik szervezetünk. Ha nem biztosítjuk számára a kényelmes fekhelyet, az rányomja a bélyegét a következő napra, hosszú távon az egészségünkre. A nem megfelelő fekhely, kényelmetlen matrac folyamatos és rendszeres használata könnyen vezethet gerincbántalmakhoz, derékfájáshoz, állandósult fáradságérzethez.

Memory fedőmatracok többféle standard vastagságban kaphatók, egyéni ízlés függvénye, hogy kinek melyik a kényelmesebb, melyik típus nyújtja a legnagyobb komfortérzetet.

Általánosságban elmondható, hogy minél vastagabb a memory réteg, annál pihe-puhább, kényelmesebb, azonban vigyázzunk, nehogy átessünk a ló túloldalára. A leggyakoribb vastagságok a 4, 6 és 8 cm. A túl vastag rétegnél előfordulhat, hogy a test túlságosan is belesüpped, nehézkessé válik a megfordulás.

Ha memóriahabos matrac vagy párna vásárlása mellett döntünk, ügyeljünk a megfelelő minőségű alapanyagra, ne válasszunk olyat, amelynek a sűrűsége nem éri el az 50 kg/m3 értéket.

A memory párnák is rendelkeznek a fent leírt előnyökkel, tökéletes alátámasztást és formakövetést biztosítanak, ezzel elősegítve a nyugodt éjszakákat. Széles méret- és formaválasztékban kaphatók, a hagyományos alakú párnabelső mellett anatómiai kialakításút is választhatunk. A különleges formájú anatómiai párna azoknak tökéletes választás, akik oldalt fekve szeretnek aludni, a fej és nyak így biztos alátámasztást kap, ezáltal csökken a vállakra, gerincre nehezedő nyomás.

 
Fizetési megoldás
Top