Az Ön kosara jelenleg üres.
X

Keresési eredmények

 

Mit tegyek, ha büdös a lábam? Erős lábszag?

A fokozott verejtékezésre a lábon a bőr berepedt, hámló, felpuhult, olykor kellemetlen szagú. Ezt a lábszagot különböző baktériumok és gombák okozhatják, ahogy a nedves hámrészeket bontják.

A helyi hyperhidrosis (fokozott verejtékezés) a testnek csak bizonyos részén jelentkezik.


Mi hathat a lábszag ellen?

Vannak különféle lábápoló spray-ek, zoknik, krémek, melyek enyhítik a lábszagot, vagy akár teljesen megszüntetik, valamint a láb gombásodása ellen is hatnak.

Ezek összetételénél figyelembe vehetjük a különféle gyógynövény és illóolaj összetételt.
Így kiemelkedő hatóanyagnak számíthat a teafaolaj, mely kémiai összetételénél fogva antibakteriális és antioxidáns, gyulladáscsökkentő hatással bír, valamint „szagtalanító”. Az ausztrál teafa levelének illóolaja, tehát Ausztráliban őshonos. A Magyar Gyógyszerkönyvben Melaleucae aetheroleum néven hivatalos. Kémiai fő összetevője a terpinén-4-ol, terpénszármazék.
A levendulaolaj, mely a magas linalil-acetát tartalma miatt erős gombaölő hatású.
Valamint a citromolaj (citromfű) kivonata, mely fertőzésekkel szemben hatásos.
Ezek az alkotóelemek egymás terápiás értékét erősítik, így érdemes olyan összetételű spray-t, krémet választani, mely ezek keverékét tartalmazza.
Egyszerű és gyors megoldás szintén, ha szódabikarbonátos vízben mossuk meg a lábunkat, valamint a cipőbe estére egy kis szódabikarbonátos vattát teszünk.
A szódabikarbóna (nátrium-hidrogénkarbonát) egy közismert háztartási tisztítószer, de sütéshez is használhatjuk, illetve gyógyító célokra is kitűnő. Enyhíti a rovarcsípést, húgyhólyagfertőzést. 
Természetes semlegesítőszer, képes az erős savakat lekötni. (8,4-es pH-értékű) Ennek a tulajdonságának köszönhetően képes közömbösíteni a lábon, cipőben a  a baktériumok által megindítottt lebontási folyamatokkal járó szagokat.
Esetenként vízzel összekeverve krémes állagban a lábgombásodást is kezelhetjük vele.
 
Fizetési megoldás
Top