Csiramag, Csiranövény
A friss csírák igazi tápanyagbombák! Élő élelmiszerek, melyek nagy koncentrációban tartalmaznak vitaminokat, aminosavakat, ásványi anyagokat. Mivel a kis hajtásokat a szervezet teljes egészében tudja hasznosítani, kimondottan érdemes az étrendbe illeszteni a téli vitaminhiányos időszakban, de fogyasztásuk ajánlott többek között daganatos-, szív- és érrendszeri betegségek, diabétesz esetén is. A napi ajánlott csíramennyiség kb. egy maroknyi, amit tehetünk szendvicsbe, salátákba, smoothie-ba, lényeg, hogy nyersen, hőkezelés nélkül kerüljön az ételbe, italba. Az otthoni csíráztatás végtelenül egyszerű feladat és egyben élmény is, ráadásul jóval olcsóbb megoldás, mintha boltban vennénk meg a kész csírát. Fontos azonban, hogy mindig kifejezetten csíráztatásra szánt magokat vásároljunk, mert ezek vegyszermentesek; a legjobbak a bio csíramagok, kínálatunkból sokféle egészséges csíramag közül választhat!
Pontbeszámítási lehetőségek